Nieuws op Aruba

Volgorde en kleuren op stembiljet bekend

ORANJESTAD – De Kiesraad heeft bekend gemaakt in welke volgorde en met welke kleur de twaalf partijen op het stembiljet komen te staan tijdens de verkiezingen van 25 juni. Voor de Arubaanse politiek is de lotingsceremonie altijd weer een spannend moment.

Vorige week werden de kieslijsten goedgekeurd en daar is geen bezwaar tegen ingediend, waardoor alle twaalf de lijsten zoals ingediend op het stembiljet komen.

Accion 21 voert de lijst aan met de kleur lichtgrijs. Op de tweede plaats komt de oranje PPA. De derde plaats op het stembiljet is voor MAS met de kleur lichtblauw, gevolgd door de rode UPP.  De gele partij MEP staat op plaats vijf en de roze partij HTC op zes. Daarna volgt POR met donkerblauw op de zevende plek. De groene AVP heeft de achtste positie geloot en Pueblo Prome de negende met lichtpaars. CURPA staat in het donkerpaars op de tiende plaats en RAIZ met de donkergrijze kleur op plaats elf. RED is hekkensluiter op twaalf met wit.

Deel dit artikel