Nieuws op Aruba

Aandacht voor San Nicolas blijft uit

Foto-Aruba-Tourism-Authority
Foto – Aruba Tourism Authority

ORANJESTAD – De San Nicolas Business Association (SNBA) heeft tijdens het gesprek met de formateur een lijst van achttien aandachtspunten ingeleverd voor de eerste honderd dagen van de nieuwe regering. De organisatie die opkomt voor de belangen van de tweede stad van Aruba, vreest echter dat er net als vier jaar geleden, slechts loze beloftes worden gedaan.

Andres Hernandes, voorzitter van SNBA is niet optimistisch: ,,Dertig tot veertig procent van de bevolking woont in dit deel van het eiland. Van economische ontwikkeling is hier echter geen sprake.”

Ook in de aanloop van de laatste verkiezingen vielen de politici over elkaar heen met beloftes om het leven voor de inwoners van San Nicolas te verbeteren. ,,Dat hebben we vier jaar geleden ook gehoord. Het eerste wat de premier deed was haar vader opdracht geven het contract met Citgo over de olieraffinaderij te verbreken. Dat kostte 600 tot 700 mensen hun baan. Daarna kwam het idee van de fast ferry tussen de ABC-eilanden, maar daar is niets van terecht gekomen. Ook de bouw van het grote nieuwe hotel bij Baby Beach ligt stil.” 

Een ander punt van kritiek van Hernandes is het schermen met ‘San Nicolas, culturele hoofdstad van Aruba’. Dat zou het toerisme moeten stimuleren. Intussen signaleert de raad van Advies dat in de begroting 2021 een bedrag van 15,8 miljoen florin is uitgetrokken voor investeringen ten behoeve van economische groei in het stadje. ,,Dat is 24,2 miljoen minder dan in de begroting van vorig jaar”, aldus Hernandes. De formateur sprak over een positief gesprek en ‘licht aan het einde van de tunnel voor San Nicolas’. 

Deel dit artikel