Nieuws op Aruba

Aruba in trek in het winterseizoen

Foto’s – Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – Verschillende luchtvaartmaatschappijen voegen vluchten toe naar Aruba in hun planning voor het winterseizoen, omdat de vraag naar tickets groot is. Delta Air Lines gaat vanaf 18 december 2021 tot en met 3 mei 2022 op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag heen en weer vliegen tussen Boston en Aruba. 

Aruba Airport Authority NV (AAA), het bedrijf dat luchthaven Reina Beatrix (AUA Airport) beheert, is verheugd met de belangstelling. Ander zeer positief nieuws is dat Canada zijn grenzen heeft heropend voor internationaal reizen.

De drie grote Canadese luchtvaartmaatschappijen hebben plannen aangekondigd om deze winter het aantal zitplaatsen van Toronto naar Aruba te verdubbelen.

De herstartdata voor Canada-Aruba voor het winterseizoen zijn als volgt:  

Sunwing gaat vanaf 6 september 2021 één keer per week naar Aruba vliegen en zal voor het winterseizoen uitbreiden naar drie keer per week.

Air Canada hervat twee wekelijkse diensten vanaf 3 oktober 2021, en dit zal toenemen tot vier keer per week voor het winterseizoen.

WestJet hervat vanaf 6 november 2021 twee wekelijkse vluchten voor de herfst en zal voor het winterseizoen toenemen tot vier keer per week. 

Tussen januari, februari en maart 2022 heeft AUA Airport elf wekelijkse non-stop vanuit Toronto, vijf meer dan in topjaar 2019.  

“We zijn erg blij om deze stijgende trend in het vliegverkeer te zien. Luchtvaartmaatschappijen zien grote vraag en passen hun schema’s voortdurend aan om aan die eisen te voldoen. Dat levert veel extra capaciteit op voor onze markt. We hebben het geluk dat we worden beschouwd als een van de toonaangevende bestemmingen en we nemen dit zeer serieus. We voorzien een druk winterseizoen, met een gevarieerd aanbod aan reismogelijkheden van en naar Aruba”, zegt Jo-Anne Meaux-Arends, Air Service Development Manager van AAA.

Deel dit artikel