Nieuws op Aruba

Aruba krijgt centrum voor slachtoffers huiselijk geweld

Foto: © Kabinet Gouverneur Aruba – Op de foto Bert Groen (Voorzitter EFJCA), Linda Terpstra (Directeur-Bestuurder FIER Nederland) en Gouverneur Boekhoudt. 

ORANJESTAD – In het kader van de oprichting van een Family Justice Center (FJC), brachten vertegenwoordigers van de European Family Justice Center Alliance (EFJCA), FIER Nederland en Signs of Safety vorige week een werkbezoek aan Aruba. De Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, heeft de delegatie ontvangen voor een audiëntie op Cas Ceremonial di Gobernador. 

In het te realiseren multidisciplinair centrum, zullen justitiële- en hulpverleningsinstanties vanuit één locatie werken. Ze verlenen diensten aan slachtoffers van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel geweld. Tijdens de audiëntie is de Gouverneur geïnformeerd over de achtergrond, de doelstellingen, de reeds behaalde resultaten en de plannen voor de toekomst. 

Deel dit artikel