Nieuws op Aruba

AVP bezorgd over maatregelen in de zorg

ORANJESTAD – “De situatie in de zorg is alarmerend”. Aan het woord fractieleider van de AVP Mike Eman. Geflankeerd door collega Statenlid Gerlien Croes en partijlid, de longarts Selene Kock, uitte Eman zijn zorgen gedurende een persconferentie. Zijn bezorgdheid is gebaseerd zijn op het feit dat – amper een paar dagen na de verkiezingen – de directie van het ziekenhuis te horen heeft gekregen dat er meer gekort moet worden op de salarissen van het personeel. “Wij hebben gedurende de verkiezingen gepleit om het landenpakket in overleg met Nederland bespreekbaar te maken.” 

De AVP pleit voor een benadering die niet alleen kijkt naar bezuinigingen en inkomen verhogende maatregelen voor de overheid ten koste van de al diep geraakte koopkracht van de burgers. Eman benadrukte de noodzaak voor investeringen en economische groei om de levenskwaliteit op Aruba weer op peil te krijgen. Hij kreeg geen gehoor bij de regering en de andere partijen die in koor stellen dat de maatregelen in het landenpakket allemaal onomkeerbaar zijn. 

Volgens Eman krijgen de burgers binnenkort te maken met eigen bijdragen in de zorg, een solidariteitsbelasting en aanvullende kortingen op de salarissen van ambtenaren en gelijkgestelden, zoals veel zorgverleners. ,,Er staat ons een exodus in de zorg te wachten, want deze mensen kunnen elders in het Koninkrijk werken tegen een normaal salaris.”

Deel dit artikel