Nieuws op Aruba

Dr. Viola Heutger, nieuwe rector Universiteit van Aruba 

ORANJESTAD – Viola Heutger is per 1 juli 2021 rector van de Universiteit Aruba (UA). Zij is Glenn Thodé opgevolgd. Heutger was eerder als decaan verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Dr. Heutger promoveerde in 1998 aan de Universiteit Salzburg in Oostenrijk op het thema arbeidsrecht en zondagsrust.

Als docente en gasthoogleraar was zij onder meer verbonden aan de Universiteiten Utrecht, Maastricht, de Open Universiteit, de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo en de universiteiten Wenen, Palermo en Pisa. Als deel van de ‘flying faculty’ ondersteunde ze het opstarten van nieuwe juridische faculteiten aan de Turks-Duitse Universiteit in Istanboel, de Universiteit Hasselt in België en de Sigmund Freud Universiteit in Wenen, Oostenrijk. Rector dr. Viola Heutger 4 Viola Heutger is juriste. Zij adviseerde wetgevingscommissies in Suriname, Curaçao, Kosovo en Polen.

Bestuurlijke ervaring deed zij op als decaan van de juridische faculteit en de raad van toezicht van de German Seamen’s Mission. Voor deze organisatie is zij waarnemer bij de International Labour Organization (ILO) in Genève. Zij zal zich in de komende tijd richten op de accreditaties die de kwaliteit van het onderwijs waarborgen. Voortbouwen Onder leiding van haar voorganger, dr. Glenn Thodé, zijn er aan de UA met steun van de Europese Unie uitdagende nieuwe projecten gestart, zoals het SISSTEM. Op deze lijn van vernieuwing en internationalisering wil Heutger voortbouwen.

‘De Universiteit van Aruba moet de komende jaren het kenniscentrum worden voor alle Arubanen die studeren: online, in het buitenland of op locatie’.

Deel dit artikel