Nieuws op Aruba

Edgard Vrolijk en Ursell Arends aan het hoofd

Foto © Kabinet Gouverneur

ORANJESTAD – De Staten van Aruba, die gisteren werd ingezworen, staat tot er een nieuwe regering is, onder leiding van Edgard Vrolijk (MEP) en Ursell Arends (RAIZ). Gesteund door de kersverse coalitie van hun partijen, kregen ze de steun van elf van de twintig Statenleden.

Normaliter bestaat het parlement uit 21 leden, maar de Gouverneur weigerde om Oslin ‘Benny’ Sevinger de eed te laten afleggen. Die zit momenteel in de gevangenis en kan zodoende zijn werk als parlementariër niet verrichten. 

Vrolijk en Arends kunnen gevraagd worden voor een ministerspost en dan moeten ze het lidmaatschap van de Staten neerleggen. Hun benoeming is maximaal geldig voor de huidige zittingsduur van het parlement. Die loopt af op de tweede dinsdag van september. Dan vindt er een nieuwe verkiezing plaats voor de voorzitter en vice-voorzitter van de Staten van Aruba.

Deel dit artikel