Nieuws op Aruba

Inzet voor een plasticvrije juli

ORANJESTAD – Voor de maand juli stelt Directie Natuur en Milieu (DNM), net als voorgaande jaren, een challenge in voor het gebruik of de inkoop van plastic producten. Het platform www.plasticfreejuly.org heeft een uitdaging beschikbaar om diegenen te helpen die hun dagelijkse gewoontes van het gebruik van plastic producten willen veranderen. 

Op het platform is advies beschikbaar om het gebruik van plastic producten te vermijden. Het bevat ook een optie waarbij elke deelnemer zijn eigen niveau kan instellen en tips krijgt om de volgende stap te zetten. Deelnemers kunnen het tijdsbestek selecteren waarin ze deel willen uitmaken van de uitdaging. ,,Deel de link met je vrienden op je persoonlijke sociale media, zodat anderen op de hoogte kunnen zijn van de uitdaging waaraan je deelneemt”, aldus DNM. 

De Landsverordening Verbod voor het milieuschadelijke producten (AB2019No.67) verbiedt het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik op Aruba. Deze wet regelt het verbod op invoer, aankoop of weggeven van plastic producten voor eenmalig gebruik.

Deel dit artikel