Nieuws op Aruba

MEP wil stabiele partner

Archieffoto – Evelyn Wever-Croes

ORANJESTAD – Om het herstel van de economie van Aruba aan te sturen en zoveel mogelijk arbeidsplaatsen te ontwikkelen, heeft de MEP een stabiele partner nodig in de regering. Dat zei demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes na afloop van een onderhoud met de informateurs. 

De regeringspartij verwierf negen zetels bij de parlementaire verkiezingen van 25 juni. Om de voor de meerderheid benodigde elf zetels te krijgen, is dus een coalitieregering nodig. Wever-Croes gaf geen voorkeur aan voor een bepaalde partij, maar liet doorschemeren dat RAIZ de enige optie is. Binnen Accion21 en Mas is discussie ontstaan en liggen verschillende kandidaten met elkaar overhoop. Accion21 verloor maandag twee kandidaten en bij Mas is ruzie over de invulling van de tweede parlementszetel. De door de MEP verlangde stabiliteit is bij deze partijen dus ver te zoeken. 

Wever-Croes is huiverig voor herhaling van de onenigheid die een vroegtijdig einde maakte aan kabinet Wever-Croes. ,,De turbulentie binnen en tussen de kleine partners heeft negatieve weerslag gehad op onze partij.” Ze wil geen partner die kampt met interne kwesties. ,,Dat zou de regering aantasten.”

Deel dit artikel