Nieuws op Aruba

Nicole Hoevertsz gekozen tot vicevoorzitter IOC

ORANJESTAD – Nicole Hoevertsz heeft haar droom waargemaakt. De Arubaanse sportbestuurder is verkozen tot nieuwe vicevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hoevertsz neemt de positie over van de Amerikaanse Anita DeFrantz die na acht jaar niet meer herkozen kon worden.

Hoevertsz was de enige kandidate voor de positie. Ze toonde zich trots na haar uitverkiezing: “Als u me vroeger had gevraagd of dit mogelijk was, dan had ik het een droom gevonden. Maar u maakt de droom van een klein meisje van een eiland mogelijk.”

De oud-synchroonzwemster nam deel aan de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles en ging daarna als sportbestuurder aan de slag.

In 2006 zette zij voet binnen het Olympisch Comité als lid en werkte zich langzaam op. Op dit moment is Hoevertsz voorzitter van de commissie die de voortgang van de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles bewaakt en vicevoorzitter van datzelfde comité voor Parijs 2024. Ze is de dochter van een Arubaanse vader en Nederlandse moeder en studeerde rechten in Leiden.

De nieuwe vicevoorzitter zal tot 2025 in het bestuur van het IOC plaatsnemen, dan loopt ook haar termijn af. In datzelfde jaar wordt ook een nieuwe voorzitter gekozen van IOC. Dan heeft de huidige voorzitter Thomas Bach zijn maximale termijn van twaalf jaar bereikt.

Deel dit artikel