Nieuws op Aruba

Onrust op Colegio Arubano

Foto – Colegio Arubano

ORANJESTAD – De docenten van Colegio Arubano hebben geen vertrouwen meer in het schoolbestuur. Tijdens een protestdemonstratie eisten 91 leerkrachten van de enige school op Aruba voor Havo en Vwo, dat het bestuur per direct opstapt. 

Everick Rincones legde namens de lerarenorganisatie uit dat er al een uitgebreide brief met klachten en grieven is neergelegd bij het bestuur, maar dat die volledig is genegeerd. Ook heeft het bestuur geen moeite gedaan om met de leerkrachten in gesprek te gaan over wat hen dwars zit. 

De docenten hebben als voornaamste probleem met het bestuur dat er geen overleg is. ,,Er worden unilateraal beslissingen genomen. Er is geen transparantie, geen overleg. Ook de juridische positie van een aantal docenten wordt maar niet geregeld.” Ook zouden er grote achterstanden zijn met de jaarrekeningen. 

Omdat ze geen gehoor krijgen bij het bestuur, hebben de leerkrachten hun klachten neergelegd bij demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes. Die werd verrast door de onrust onder het lerarenkorps. De premier beloofde de stukken te bekijken en begin volgende week met de docenten te praten over mogelijke oplossingen.

Deel dit artikel