Nieuws op Aruba

Ook Elmar door het stof

ORANJESTAD – Daags na de uitleg van Water- en Energiebedrijf WEB over de black-out die Aruba zaterdagavond trof, heeft ook elektriciteitsdistributeur Elmar het boetekleed aangetrokken. Het bedrijf zou niet adequaat hebben gehandeld, waardoor na de black-out nog een stroomstoring volgde op een deel van Aruba.

Elmar-directeur Anthony Irausquin bood excuses aan voor de black-out. Die begon rond 16.00 uur in de omgeving van Santa Cruz, breidde zich uit naar Tanki Leendert en niet veel later was er helemaal geen stroom meer op Aruba. Elmar stuurde technici naar alle schakelstations om de toevoer van stroom te kunnen begeleiden als de productie van elektriciteit weer op gang zou komen. Na enkele uren was er weer een beetje stroom, maar die moest vrijwel direct weer worden afgesloten. Pas na 05.00 uur, zondagmorgen, werd de situatie weer enigszins normaal.

Voor de bewoners van de wijk Brazil duurde de opluchting niet lang. Een omgewaaide boom viel tegen de stroomkabels aan en veroorzaakte kortsluiting. Daardoor brandde een transformator door. Pas rond 13.20 uur was het probleem opgelost. Ook in Cumana en Piedra Plat waren zondag storingen, door de extra belasting op de kabels tijdens de black-out. Voor de bewoners van die wijken was de stroomvoorziening pas rond 17.35 uur weer normaal.

Deel dit artikel