Nieuws op Aruba

Opknapbeurt voor Trinidad stadion

Opknapbeurt voor Trinidad stadion

ORANJESTAD – Stadion Guillermo Prospero Trinidad, het grote sportcomplex in Oranjestad krijgt een opknapbeurt.  Demissionair minister Dangui Oduber (MEP) van Toerisme, Volksgezondheid en Sport kondigde het miljoenenproject eerder deze week aan in aanwezigheid van de nieuwe voorzitter van de Arubaanse Voetbal Bond, Randolf Laclé.

De bewindsman heeft in zijn eigen begroting de benodigde anderhalf miljoen florin gevonden die nodig is voor de eerste fase van de renovatie. Het sportcomplex wordt voorzien van nieuw kunstgras, krijgt nieuwe kleedkamers en nieuwe tribunes. Op een later moment wordt de verlichting vernieuwd en komt er een nieuwe atletiekbaan.

Wie het werk gaat uitvoeren is nog niet bekend. Daarvoor wordt binnenkort een openbare aanbesteding gehouden.

Minister Oduber hoopt dat het opknappen van het stadion leidt tot goedkeuring door de Wereldvoetbalbond FIFA en de Arubaanse selectie voortaan niet meer hoeft uit te wijken naar het buitenland voor thuiswedstrijden. Dan zou in maart 2022 weer een officiële internationale wedstrijd worden gespeeld op het thuisveld. Bijkomend voordeel is dat Aruba een beroep kan doen op financiële middelen van FIFA, als het weer een eigen stadion beschikbaar heeft.

Deel dit artikel