Nieuws op Aruba

PG: ‘Bij politieke beïnvloeding neem ik ontslag’

ORANJESTAD – ,,Op de dag dat het Openbaar Ministerie (OM) wordt beïnvloed door politici, dien ik mijn ontslag in.” Dat zei procureur-generaal (PG) Bote ter Steege naar aanleiding van de geruchten in de media dat de regering druk zou hebben uitgeoefend in de zaak Avestruz, de strafzaak tegen oud-minister Benny Sevinger. 

De PG ontkent ten stelligste dat ministers iets te zeggen hebben over het handelen van het OM. ,,Dat is absurd. Wij werken bij onderzoeken volgens onze eigen normen en bepalen zelf wanneer de tijd daar is voor bepaalde stappen. Niemand anders bepaalt die dingen voor ons.” 

De afgelopen weken deden geruchten de ronde dat regeringspartij MEP druk zou hebben uitgeoefend op het OM om de zaak Avestruz in een stroomversnelling te brengen en Sevinger aan te houden, in het zicht van de verkiezingen. Recent zou vanuit regeringskringen zijn aangedrongen op het zolang mogelijk vasthouden van de oud-minister. ,,Die aantijgingen zijn absurd”, aldus Ter Steege. ,,Onze werkwijzen zijn heel goed geregeld in ons statuut.” Hij benadrukte dat het justitieel apparaat een onafhankelijke instantie is die onafhankelijk opereert. ,,Het is aan de rechter om te bepalen of iemand schuldig is.”

Deel dit artikel