Nieuws op Aruba

Sevinger toch ingezworen als Statenlid

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie verleent medewerking om mogelijk te maken dat Oslin ‘Benny’ Sevinger (AVP) volgende week wordt ingezworen als lid van de Staten van Aruba. De oud-minister is momenteel gedetineerd als hoofdverdachte in de strafzaak Avestrus, die draait om malversaties met de uitgifte van overheidsgrond tussen 2009 en 2017.

Op de dag van de beëdiging mag Sevinger de gevangenis korte tijd verlaten. Hoewel de kandidaat op de 29-ste plaats van de kieslijst stond en dus in principe niet verkiesbaar zou zijn, stemden er 1614 mensen op hem. Daardoor komt hij op voorkeursstemmen in aanmerking voor de positie van parlementariër. Zijn verkiezing gaat ten koste van die van Robert Candelaria. 

Voorlopig bestaan de Staten van Aruba uit Miguel Mansur (Accion 21), MAS-leden Marisol Lopez Tromp en Aquanette Gunn, en voor de MEP Evelyn Wever Croes, Xiomara Maduro, Dangui Oduber, Glenbert Croes, Rocco Tjon, Arthur Vallejo, Hendrik Tevreden, Endy Croes en Edgard Vrolijk. Mike Eman, Mike de Meza, Arthur Dowers, Gerlien Croes, Benny Sevinger, Rycon Santos do Nacimento en Melvin Wyatt Ras treden toe namens AVP en Ursell Arends en Geoffrey Wever namens RAIZ. 

Deel dit artikel