Nieuws op Aruba

Veel toeristen met corona op Aruba

ORANJESTAD – Vorige week zijn 27 nieuwe gevallen van corona vastgesteld. Onder hen opvallend veel toeristen, namelijk elf. Dat is een groot verschil met de afgelopen maanden, toen wekelijks tientallen ingezetenen positief testten en slechts een handjevol toeristen.

Directie Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat van 2 tot en met 8 juli negentien personen negatief testten na quarantaine of isolatie. Bij elkaar telt het eiland nu 33 actieve coronagevallen, waarvan zestien toeristen. De ‘positivity rate’ kwam gemiddeld uit op zes procent.

Onder de 27 nieuwe besmettingen bevinden zich vier personen die gevaccineerd zijn. Het aantal sterfgevallen sinds het begin van de coronacrisis in maart vorig jaar, staat nog steeds op 107.

Het Horacio Oduber Hospital laat weten dat er vijf patiënten zijn opgenomen op de speciale corona afdeling. Onder hen zijn twee toeristen. Daarnaast liggen drie corona patiënten op de afdeling Intensieve zorg, waarvan twee toeristen. De patiënten zijn geen van allen gevaccineerd. 

Deel dit artikel