Nieuws op Aruba

Acht cruiseschepen bezoeken Aruba in augustus

Foto - Aruba Ports Authority
Foto’s – Aruba Ports Authority N.V.

ORANJESTAD – In de tweede maand van het herstel van het cruisetoerisme, staan acht schepen geregistreerd voor een bezoek aan Aruba. Dat zijn er meer dan in juli, toen voor het eerst na vijftien maanden weer cruiseschepen afmeerden in Oranjestad.

Demissionair minister Dangui Oduber van Toerisme is blij met het gestage herstel.  ,,Samen met Aruba Ports Authority en Aruba Tourism Authority hebben we er alles aan gedaan om de cruiseschepen weer naar Aruba te krijgen. We hebben de cruisemaatschappijen proactief benaderd over de situatie in Aruba en de maatregelen en protocollen die gelden om iedereen veilig te houden. Daardoor was Aruba een van de eerste landen die weer cruiseschepen ontvingen. ”

De inspanningen leidden tot groei van het aantal cruiseschepen dat Aruba aandoet. Goed nieuws voor de touroperators en taxichauffeurs die de gasten uitstapjes over het eiland aanbieden en de winkeltjes en restaurantjes rond de cruisehaven die weer goede zaken doen. 

Minister Oduber verwacht in de komende maanden volledig herstel van de sector. ,,Voor de rest van het jaar staan 24 aankomsten van de Carnival Horizon gepland en samen met de andere cruise lines, Royal Caribbean en Celebrity, komen we uit op 69 reserveringen.”

De bewindsman meldde nog wel dat de Delta-variant van corona nog roet in het eten kan gooien, doordat het aantal besmettingen snel oploopt. Hij vraagt de bevolking en zeker de mensen die contact hebben met toeristen om zich te laten vaccineren.  

Deel dit artikel