Nieuws op Aruba

Arubaanse geschiedenis met meerwaarde voor toerisme

ORANJESTAD – Earney Lasten heeft twee nieuwe Arubaanse geschiedenisboeken opgesteld. De auteur presenteerde de nieuwe uitgaven in Hoffi Shon Shoco in Parke Arikok.

De presentatie werd bijgewoond door demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes, RAIZ-leider Ursell Arends en Gislaine Winterdaal, namens de minister van Financiën, Economische Zaken en Cultuur, Xiomara Maduro.

De boeken “Een methodologie voor het plannen en ontwerpen van geënsceneerde authentieke erfgoedattracties op een klein eiland” en “Orua naar Aruba: een eilandverhaal 1300-2000” zijn gebaseerd op de geschiedenis van Aruba en laten zien hoe die kan worden gebruikt als basis voor toeristische attracties. Het onderzoek voor de boeken duurde ongeveer vijf jaar.

“Deze boeken dienen als instrumenten om economische ontwikkeling te creëren in de vorm van toeristische attracties waar onze bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van Aruba”, aldus de premier. “Ik dank de heer Lasten voor zijn werk en grote inspanning in zo’n uitgebreide documentatie van de geschiedenis van ons eiland en om ons dit juweel van documenten te geven en nu is het in onze handen om deze boeken tot leven te brengen”, zei de premier.

Deel dit artikel