Nieuws op Aruba

Benny Sevinger verlaat de gevangenis

ORANJESTAD – Politicus Benny Sevinger (AVP) heeft na twee maanden de deuren van Korrectie Instituut Aruba achter zich dichtgetrokken. Hij werd met gejuich ontvangen door een grote schare familieleden, vrienden en politieke volgelingen.

Direct na de uitspraak van de rechter-commissaris dat er geen dringende redenen meer waren om de oud-minister nog langer achter de tralies te houden, mocht Sevinger vertrekken. De oud-bewindsman wordt verdacht van gesjoemel met de toewijzing van overheidsterreinen ten tijde van Kabinet Mike Eman, tussen 2009 en 2017. Hij werd op 25 mei aangehouden en zat sindsdien vast. 

Sevinger deed mee aan de verkiezingen van 25 juni als lijstduwer. Hij kreeg echter voldoende voorkeursstemmen om een plaats te krijgen in de Staten van Aruba. De gouverneur van Aruba besloot hem niet de eed af te nemen, omdat Sevinger gezien zijn situatie niet in staat was zijn ambt uit te voeren. Nu hij weer op vrije voeten is, heeft de politicus via zijn advocaat een verzoek ingediend om ingezworen te worden als Statenlid.

De zaak tegen hem is niet van de baan en zijn vrijlating is onder voorwaarden. Welke dat precies zijn, is niet bekend gemaakt, maar Sevinger mag in elk geval geen contact hebben met andere verdachten uit de zaak Avestrus. 

Deel dit artikel