Nieuws op Aruba

COVID-19 maatregelen gelden ook op zee

ORANJESTAD – De Kustwacht controleert ook komend weekend weer op zee. Gebruikers van pleziervaartuigen moeten zich aan de coronaregels houden, anders volgt een boete. Zo geldt een maximumaantal passagiers en is het gebruik van alcohol verboden.

Naar aanleiding van de publicatie van de Ministeriële Beschikking ter bestrijding van COVID-19 op Aruba, heeft de Kustwacht de afgelopen dagen verschillende controles op zee uitgevoerd. Deze patrouilles zijn onder andere ter handhaving van de openbare orde op zee en voor de controle op de naleving van de maatregelen met betrekking tot COVID-19.

De Kustwacht geeft nadrukkelijk aan dat de COVID-19 maatregelen van de Arubaanse overheid ook op zee gelden. De controles op de naleving van de maatregelen op zee en het rif gebied zijn onder andere ter controle van samenscholing van personen.

De Kustwacht wil gebruikers van pleziervaartuigen en vissersboten eraan herinneren, dat op een boot maximaal vier personen aanwezig mogen zijn. Voor commerciële boten geldt de regel van maximaal vijftig procent van de totale capaciteit. De wettelijke regels ten aanzien van alcoholverbod en de avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur, gelden ook voor boten op zee en op het rif. Slechts vissersboten die een vissersvergunning hebben, mogen conform deze vergunning op zee gedurende de avondklok.

Deel dit artikel