Nieuws op Aruba

Formateur overhandigt definitief regeerakkoord aan Gouverneur

Formateur overhandigt definitief regeerakkoord aan Gouverneur

ORANJESTAD – De Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, heeft het getekende regeerakkoord ontvangen van Evelyn Wever-Croes. In haar rol als formateur sprak Wever-Croes gedurende de afgelopen weken de Gouverneur regelmatig bij over de voortgang in de uitvoering van de formatieopdracht.

Naast de overhandiging van het regeerakkoord heeft de formateur Gouverneur Boekhoudt ook geïnformeerd over de portefeuilleverdeling. In het nieuwe kabinet krijgt de MEP zes ministers, te weten de minister van Algemene Zaken, Innovatie, Overheidsorganisatie, Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening, bovendien minister- president

• Financiën en Cultuur
• Justitie en Sociale Zaken • Arbeid en Integratie
• Volksgezondheid
• Onderwijs en Sport

RAIZ krijgt twee ministers, te weten de minister van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling en Integriteit, Natuur, Transport en Ouderenzorg.

Tot slot zijn ook stukken in het kader van de screening van de nieuwe ministers door de formateur aan de Gouverneur overhandigd. Binnenkort zal de Gouverneur de formateur spreken over de resultaten van de onderzoeken. Nadat dit proces is afgerond, zullen de ministers worden beëdigd.

Deel dit artikel