Nieuws op Aruba

Horeca wil langer open

ORANJESTAD – De Kamer van Koophandel (KvK) dringt er bij de regering op aan om de sluitingstijden voor met name horecabedrijven te verruimen. In het kader van de maatregelen ter bestrijding van corona, moeten alle bedrijven al om 21.00 uur de deuren sluiten. Zo kan het personeel op tijd voor de avondklok, die om 22.00 uur begint, thuis zijn. 

,,Deze maatregel helpt bepaald niet om de economie te herstellen, terwijl dat nu juist zo belangrijk is”, aldus de KvK. De organisatie wijst op de berekeningen van de Centrale Bank van Aruba, dat het bruto binnenlands product met 22,3 procent is gedaald. ,,Duizenden mensen hebben hun baan verloren of moeten een deel van hun salaris inleveren. Meer armoede, stress en psychische problemen zijn het gevolg.”

Volgens dezelfde bron liet de economie de laatste tijd herstel zien. Dat was vooral het gevolg van de groei van het toerisme. ,,Nu de besmettingen door de Delta-variant toenemen, verandert dit positieve beeld”, aldus de KvK die benadrukt dat toeristen die nog wel naar Aruba komen, ontzettend teleurgesteld zijn dat alle bedrijven, inclusief restaurants, al om 21.00 uur dicht gaan. ,,Dit beleid zorgt ervoor dat toeristen niet langer voor Aruba kiezen. We begrijpen dat actie nodig is om de aantallen besmettingen naar beneden te krijgen, maar op deze manier kunnen we geen optimale vakantie aanbieden aan onze gasten. Dat schaadt de economie. Omdat niet het toerisme, maar de lokale bevolking verantwoordelijk is voor de meeste besmettingen, is het niet logisch om deze maatregelen te nemen. Daarom vragen wij de regering met klem om een aanpassing van de sluitingstijden met een uur, zodat onze bezoekers een fijne tijd kunnen hebben en onze bedrijven floreren, zonder risico op meer besmettingen.” 

Deel dit artikel