Nieuws op Aruba

Nog duizenden ongevaccineerde ouderen

ORANJESTAD – Directie Volksgezondheid (DVG) laat weten dat personen van 60 jaar en ouder niet langer een afspraak nodig hebben voor vaccinatie. Senioren vormen de groep met het hoogste risico op ernstige gevolgen van een besmetting met COVID-19, maar veel van hen zijn nog niet gevaccineerd. Daarom heeft DVG tot deze beleidswijziging besloten.

In de leeftijdsgroep van personen 60 jaar en ouder hebben 6.695 personen zich nog niet laten vaccineren. DVG roept alle kinderen en kleinkinderen op om hun ouders of grootouders mee te brengen om het vaccin te halen en hen zo te helpen beschermen.

,,Vaccinatie is niet alleen een daad van solidariteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarbij niemand kan achterblijven, maar ook een daad van liefde voor u, uw familie en uw land”, aldus de oproep van DVG.

Deel dit artikel