Nieuws op Aruba

Onderzoek naar verkoper illegaal vaccin

ORANJESTAD – Directie Volksgezondheid (DVG) heeft Inspectie Volksgezondheid Aruba (IVA) opdracht gegeven de zaak rond de aanbieding van coronavaccins via sociale media te onderzoeken. Doel van het onderzoek is volgens DVG ‘een einde te maken aan dit grote gevaar voor de volksgezondheid dat ook nog zorgt dat je geld kwijtraakt’. 

Aruba werd maandag opgeschrikt door een advertentie waarin een persoon vaccins tegen Covid-19 te koop aanbood.  DVG stuurde onmiddellijk een waarschuwing rond om het publiek te adviseren er niet in te trappen. 

De bezorgdheid van DVG is vooral gericht op het gegeven dat vaccins op een bepaalde temperatuur bewaard moeten worden, om de kwaliteit te garanderen. ,,Bij het aanschaffen van een vaccin via zomaar iemand, is de kwaliteit en dus de werkzaamheid, niet gegarandeerd”, aldus DVG. 

Waar de aangeboden vaccins vandaan komen is niet bekend. Volgens DVG kunnen ze gestolen zijn in een land waar de beveiliging niet op orde is, of gaat het om restjes uit gebruikte ampullen die bij elkaar zijn gegooid. Ook kan de inhoud van een ampul gewoon water zijn of een andere vloeistof. De bedoeling is dat IVA de aanbieder opspoort en een einde maakt aan deze handel.

Deel dit artikel