Nieuws op Aruba

Premier roept op tot vaccinatie

ORANJESTAD – ,,Het vaccinatiecentrum in Santa Cruz is geopend en we hebben net weer een nieuwe voorraad vaccins ontvangen. Laten we met elkaar van die kansen gebruik maken en ons laten vaccineren.”

Met deze oproep probeert demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes zoveel mogelijk mensen over te halen om zich te laten vaccineren. Ze schetst dat er onlangs ruim 12.000 vaccins binnenkwamen en dat er momenteel iets meer dan 800 prikafspraken zijn gemaakt. Ze roept ouders van tieners op om hun kinderen nog voor de start van het nieuwe schooljaar te laten inenten.

De bewindsvrouw benadrukte dat er weer veel besmettingen zijn met Covid, maar dat het belang van vaccineren duidelijk is. ,,De meeste mensen die besmet zijn zijn niet gevaccineerd. Gevaccineerden die besmet raken, worden veel minder ziek. De enkeling die gevaccineerd is en toch in het ziekenhuis belandt met corona, hoeft niet naar de intensive care. Het vaccin beschermt niet honderd procent tegen het virus, maar wel tegen de zware ziekteverschijnselen.”

Deel dit artikel