Nieuws op Aruba

Regeerakkoord ondertekend

ORANJESTAD – De politieke leiders van MEP en RAIZ, respectievelijk Evelyn Wever-Croes en Ursell Arends, hebben hun handtekening gezet onder het regeerakkoord. Ze zijn het eens geworden over tien kernpunten die de komende vier jaar moeten worden aangepakt. 

In het monumentale gebouw Nicolas Store in San Nicolas werd het digitale document donderdagavond ondertekend. Daarmee wil de nieuwe regering laten zien dat ze de tweede stad van Aruba niet vergeten.

Het regeerakkoord bestaat uit tien punten. Details zijn nog niet vrijgegeven, maar in grote lijnen gaat het om algemene begrippen als integriteit, sociale rechten en welzijn, overheidsfinanciën, economie, justitie, veiligheid en preventie, infrastructuur en duurzame ontwikkeling, onderwijs, sport en cultuur, gezondheidszorg, koninkrijksrelaties en een geschillenregeling voor discussie tussen de regeringspartijen. 

Als – vermoedelijk in de loop van volgende week – de ministersposten zijn verdeeld, is het aan elke minister om het regeerakkoord voor de eigen beleidsterreinen verder in te vullen.

Formateur Wever-Croes vertelde dat ze de afgelopen tijd gesproken heeft met vertegenwoordigers van 101 organisaties. Uit al die gesprekken heeft ze de hoofdpunten opgenomen in de plannen voor de komende regeerperiode. 

Deel dit artikel