Nieuws op Aruba

Regering pakt ATV/UTV-probleem aan

Foto – Aruba Today

ORANJESTAD – Demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes wil een einde maken aan de problemen rond pleziervoertuigen die straffeloos rondrijden in beschermde natuurgebieden. Daartoe heeft ze voorstellen gevraagd aan verschillende afdelingen die onder het Ministerie van Infrastructuur vallen, de politie en directie Natuur en Milieu.

,,Het is een bekend feit dat deze UTV’s en ATV’s onze natuur schaden en de gemeenschap is hier minder tolerant voor geworden. Deze voertuigen vernietigen de natuur op Aruba. De autoriteiten probeerden in het verleden met de vergunninghouders te praten en spoorden hen aan om hun klanten uit te leggen wat wel en niet mag met deze voertuigen, ze maakten bewustmakingsvideo’s en publiceerden artikelen in de media over dit onderwerp. Dit is echter het moment om een ​​paar dingen te resetten”, aldus Wever-Croes.

De minister-president is zich ervan bewust dat er een groep avontuurlijke toeristen is die dit soort dingen zoekt op Aruba. De minister-president is zich er ook van bewust dat iedereen probeert zijn brood te verdienen, maar tegelijkertijd vindt ze het belangrijk om de natuur te beschermen tegen de onherstelbare schade die door deze voertuigen wordt veroorzaakt. 

Volgens de minister-president is het uitgangspunt van de regering de bescherming van de natuur en wacht ze nu op de voorstellen van de afdelingen voor een mogelijke oplossing.

Deel dit artikel