Nieuws op Aruba

Ruim tweeduizend prikken gezet

ORANJESTAD – Tijdens de derde vacunathon die gisteren werd gehouden, hebben zich 2195 personen laten vaccineren. Op de parkeerplaats van het Ritz Carlton stond een wachtrij van meer dan honderd meter lang. 

Opvallend veel jonge mensen wachtten geduldig op hun beurt voor een prik. Op 1 september beginnen de scholen weer en veel ouders vinden het belangrijk dat hun tiener dan gevaccineerd is. 

Omdat er tegen de geplande sluitingstijd nog honderden mensen stonden te wachten, is nog een tijdje doorgeprikt. 

De overheid heeft de vacunathon georganiseerd, omdat de vaccinatiegraad op het eiland nog niet hoog genoeg is. Daarbij laten de cijfers zien dat 81 procent van de patiënten die met Covid-19 in het ziekenhuis belanden, niet zijn gevaccineerd. Ook blijken gevaccineerde personen die wel besmet raken, veel minder ziek te worden.

Deel dit artikel