Nieuws op Aruba

Sevinger vrijdag beëdigd

ORANJESTAD – De Staten van Aruba is morgen weer compleet in de nieuwe samenstelling. Vrijdagmiddag om 13.30 uur legt Benny Sevinger (AVP) de eed af ten overstaan van de Gouverneur van Aruba. 

De politicus zat sinds eind mei achter de tralies op verdenking van gesjoemel met de afgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017. Hoewel Sevinger nog steeds hoofdverdachte is in de zaak Avestrus, werd zijn voorarrest gisteren geschorst en kwam hij onder voorwaarden vrij.

Eerder besloot Gouverneur Alfonso Boekhoudt om Sevinger niet uit te nodigen voor beëdiging, omdat die vanwege zijn verblijf in de gevangenis niet in staat was zijn werk als Statenlid te doen.

Sevinger stond als lijstduwer op de AVP-lijst bij de verkiezingen van 25 juni. Hij werd op voorkeursstemmen gekozen en verwierf zo een plaats in het Parlement. Wanneer de zaak Avestrus voor de rechter komt is nog niet bekend.

Deel dit artikel