Nieuws op Aruba

Tegenstanders van vaccineren laten van zich horen

ORANJESTAD – Tijdens de vacunathon heeft een groep tegenstanders van vaccineren een demonstratie gehouden in de omgeving van het Ritz Carlton Hotel, waar de vacunathon werd gehouden. Een klein groepje mensen hield borden omhoog met daarop hun mening. De politie hield een oogje in het zeil maar greep niet in.

De demonstranten benadrukken dat ze tegen de maatschappelijke druk zijn om zich te laten vaccineren. Ze vinden dat iedere burger het recht heeft om een eigen afweging te maken. De demonstranten ageren tegen de toenemende druk op de bevolking om zich tegen Covid-19 te laten vaccineren. Ook de houding van sommige werkgevers die zelfs dreigen met ontslag als medewerkers zich niet willen laten vaccineren, is hen een doorn in het oog.

De manifestatie was volgens Korpschef Vanessa Tjon-Kock een illegale actie. De demonstranten hadden geen vergunning om op de openbare weg te demonstreren. Daarnaast is een samenscholingsverbod van kracht.

Deel dit artikel