Nieuws op Aruba

Vaccineren letterlijk van levensbelang

ORANJESTAD – Sinds 1 juni is op Aruba geen enkele gevaccineerde persoon overleden aan corona. Van de personen die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege het virus, was 84 procent niet of slechts half gevaccineerd. Voor opname op de afdeling intensive care was dat 93 procent.

Het eiland heeft te kampen met een enorme toename van het aantal coronabesmettingen, vanwege de zeer besmettelijke Delta-variant. Uit de cijfers blijkt het belang van vaccineren. Hoewel gevaccineerde personen besmet kunnen raken met corona, worden ze niet ziek of komen er met relatief weinig problemen vanaf. Directie Volksgezondheid benadrukt dat vaccineren een bekende voorzorgsmaatregel is tegen een groot aantal virussen en dat het vaccin dat aan de inwoners van Aruba wordt aangeboden, speciaal ontwikkeld is om corona tegen te gaan.

De overheid verplicht niemand om zich te laten vaccineren, maar raadt het wel dringend aan. ,,We hebben op dit moment geen andere oplossing. De cijfers laten ons zien dat vaccineren werkt en dat er weinig bijwerkingen zijn en zeker geen ernstige. Vaccineren is dus de enige manier om terug te kunnen keren naar een normaal leven”, aldus het Crisis Team. 

Deel dit artikel