Nieuws op Aruba

Vijf patiënten naar Colombia

ORANJESTAD – Dinsdag zijn vijf patiënten met vier verschillende vluchten van ambulancetoestellen overgevlogen naar ziekenhuizen in Colombia. Het ging om drie coronapatiënten en twee personen die om andere redenen waren opgenomen op de Intensive Care (IC) van het Horacio Oduber Hospital (HOH).

Volgens de interim-directeur van de Algemene Ziektekostenverzekering, Edwin Jacobs, is de situatie in het HOH kritiek. ,,Dagelijks komen patiënten binnen met corona die er ernstig aan toe zijn. Een aantal moet op de IC worden opgenomen, maar die is vol. Daarom worden er nu weer patiënten naar Colombia overgebracht.”

Aan elke vlucht van Air Ambulance hangt een prijskaartje van 25.000 florin. Eenzelfde bedrag moet per patiënt aan de ziekenhuizen in Colombia worden betaald. Daarom is er een dringende oproep vanuit de overheid en de zorg aan de bevolking om zich te laten vaccineren en zich aan de coronaregels te houden.

Deel dit artikel