Nieuws op Aruba

Wateroverlast legt Aruba lam

Foto’s – Dienst Openbare Werken Aruba

ORANJESTAD – Omgevallen bomen, ondergelopen straten en stroomstoringen door geknapte kabels. Op Aruba viel dinsdag zoveel regen dat het openbare leven volledig stil kwam te liggen. De hulpdiensten hadden de handen vol om de ergste problemen op te lossen.

Een tropische depressie trok vanaf maandagavond over het eiland. De meteorologische dienst heeft gemiddeld zo’n 12 millimeter neerslag opgetekend. Dat lijkt niet veel, maar door het heuvelachtige landschap ontstonden krachtige waterstromen. De laagstgelegen gebieden liepen onder water.

De politie en Dienst Openbare Werken zetten tientallen wegen af, omdat verkeer op die plaatsen niet kon passeren. Met behulp van pompen werd geprobeerd het water zo snel mogelijk weg te werken.

Er was flinke schade aan ondergelopen huizen. Ook elektriciteitsbedrijf Elmar kreeg te maken met problemen. Omdat het de afgelopen dagen al had geregend, was de bodem verzadigd en dus zacht. De vele regen van dinsdag, in combinatie met de harde wind, zorgde ervoor dat elektriciteitsmasten omvielen, met als gevolg stroomstoringen in een aantal wijken. Ook gingen er bomen om, die stroomdraden met zich meetrokken. 

Inmiddels is de depressie voorbij Aruba getrokken. Het eiland kan vandaag en morgen nog wat lichte regen verwachten, maar het ergste is voorbij. Wel wordt de scheepvaart gewaarschuwd voor hoge golven op zee.

Deel dit artikel