Nieuws op Aruba

Weer Arubaanse vlag naar Tokio

ORANJESTAD – Taekwondoka Elliott ‘Lefty’ Loonstra heeft de Arubaanse vlag gekregen uit handen van demissionair premier Evelyn Wever-Croes. Als enige deelnemer uit Aruba draagt Loonstra de vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Tokio. 

De atleet die werd geboren met een incomplete rechterarm, kwalificeerde zich eerder dit jaar voor de spelen. Hij is tot nu toe de eerste atleet uit Aruba die dit presteert. Het is voor de eenarmige atleet de tweede keer dat hij deelneemt aan de Paralympische Spelen. 

Onder leiding van zijn coach Luciano Mazzeo traint Loonstra al drie jaar om zich voor deze Spelen te kwalificeren. Hij staat op de wereldranglijst van de Para Taekwondo op de negentiende plaats. Loonstra nam eerder al deel aan internationale taekwondowedstrijden, waarbij hij een zilveren medaille en twee bronzen medailles won. 

De Paralympische Spelen vinden plaats van 24 augustus tot en met 5 september. 

Deel dit artikel