Nieuws op Aruba

Ziekenhuis vanwege corona alleen nog open voor noodgevallen

ORANJESTAD – Het Horacio Oduber Hospital (HOH), het enige ziekenhuis op het eiland, is alleen nog open voor noodgevallen. Vanwege het toenemende aantal coronapatiënten is er vooral op de intensive care gebrek aan personeel.

Daarom gaan sinds vrijdag alle niet-urgente behandelingen niet meer door. Het HOH verzoekt mensen dringend om het ziekenhuis te mijden voor alle niet-urgente zorg. De bevolking wordt opgeroepen hier rekening mee te houden en voorzichtig te zijn in het verkeer om ziekenhuisopnames door ongelukken te voorkomen. 

Vrijdag kwamen er op het eiland bijna tweehonderd coronabesmettingen bij, waarmee het totaal aantal besmettingen opliep tot 1122. In het ziekenhuis lagen op dat moment 54 coronapatiënten, twintig meer dan vier dagen eerder. 

Deel dit artikel