Nieuws op Aruba

Zondag weer Vacunathon

ORANJESTAD – Directie Volksgezondheid (DVG) organiseert op zondag 22 augustus een Vacunathon. Alle inwoners van Aruba die zich nog niet hebben laten vaccineren tegen corona, kunnen hun eerste prik halen in het Ritz Carlton hotel, tussen 09.00 en 16.00 uur. De overheid verwacht dat tussen de 2000 en 2500 mensen van de Vacunathon 3.0 gebruik zullen maken.

Belangstellenden die al een prik hebben gehad, kunnen er terecht voor een tweede dosis. Wel moet er minimaal drie weken tijd zitten tussen de eerste en de tweede prik. 

Iedereen is welkom bij de Vacunathon. In principe is het tonen van een inschrijvingsbewijs van de Algemene Ziektekostenverzekering voldoende om een prik te kunnen krijgen. Wie niet zo’n pasje heeft, kan worden geprikt op vertoon van een paspoort.

Ook tieners vanaf twaalf jaar kunnen een vaccinatie halen. Zij moeten wel door een ouder worden vergezeld. DVG benadrukt het belang van het vaccineren van jongeren, nu de scholen binnenkort weer opengaan.

Deel dit artikel