Nieuws op Aruba

Zorgen over heropening onderwijs

ORANJESTAD – Het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van alle mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, moeten voorop staan.” Dat stelt de voorzitter van onderwijsvakbond Simar, Josephine Albertus. Ze vindt dat Simar betrokken moet worden bij de plannen om te beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Onlangs besloot de regering op advies van het Crisis Team om de scholen nog twee weken langer dicht te houden. Dat vindt Albertus een goede beslissing, maar ze mist de planning ten aanzien van wat er dan vanaf 1 september gaat gebeuren. ,,Het gaat niet alleen om het personeel, ook de veiligheid van de leerlingen en hun ouders moet gewaarborgd worden.” Ze vindt dat Simar een grote rol moet spelen bij het organiseren van de heropening van de scholen. ,,De leerkrachten hebben het niet makkelijk. Niet alle leerlingen hebben toegang tot computers en Internet. Datzelfde geldt voor de docenten zelf. Met dit soort factoren moet rekening worden gehouden om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen waarborgen. Wij hebben de kennis en informatie en wij moeten dus bepalen wat verantwoord is.”

Deel dit artikel