Nieuws op Aruba

Chadwick Tromp naar Atlanta Braves

Foto – Sportzone Aruba

ORANJESTAD – Honkballer Chadwick Tromp verhuist naar Atlanta Braves. De 26-jarige catcher van het Nederlands Koninkrijksteam kwam in beeld bij de club uit Atlanta nadat San Francisco Giants de Arubaanse speler had vrijgegeven. Tromp speelde dit seizoen negen wedstrijden in de Major League.

Tromp was bezig aan zijn negende seizoen als profhonkballer en de tweede in de Major League. Vorig jaar debuteerde hij voor de hoofdmacht van San Francisco Giants en speelde hij het hele verkorte coronaseizoen in de Majors. Dit jaar startte de Arubaanse catcher voor Sacramento River Cats. Atlanta Braves wordt dus de derde proforganisatie voor Tromp,

Afgelopen weekend haalde San Francisco Giants de van het coronavirus herstelde pitcher Alex Wood terug naar de hoofdmacht. Om plaats voor hem te maken, haalde de club Tromp uit het team. Dat gaf andere clubs de kans om de catcher over te nemen, voordat Giants hem kon terugplaatsen bij Sacramento River Cats. Dat gebeurde dus. Gisteren nam Atlanta Braves de speler over.

Tromp maakte tijdens drie toernooien deel uit van de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam, de laatste keer tijdens de Premier12 in november 2019. Met Oranje werd hij bij zijn interlanddebuut in 2016 Europees kampioen. Afgelopen zondag won ook zijn broer Jiandido Tromp als debutant met het Koninkrijksteam de Europese titel.

Deel dit artikel