Nieuws op Aruba

Delegatie van het ziekenhuis bezoekt Colombia

ORANJESTAD – Een bescheiden delegatie van het Horacio Oduber Hospital (HOH) heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan de ziekenhuizen in Colombia die momenteel Arubaanse coronapatiënten verplegen. De bedoeling was om te overleggen met de betrokken zorgverleners over efficiëntere en effectievere zorg aan deze groep.

Het HOH heeft onvoldoende capaciteit voor de vele coronapatiënten die medische hulp nodig hebben. De afdeling intensive care (IC) heeft slechts acht bedden. Gedurende de derde en vierde golf zorgde Nederland voor opschaling tot 22 IC-bedden, maar ook dat bleek nu onvoldoende. De afgelopen weken zijn dertig patiënten overgebracht naar IC’s van Fundación Santa Fe de Bogotá (FSFB) en Hospital Internacional de Colombia (HIC) in Bucaramanga. In het HOH liggen nog negentien patiënten op de IC.

De Arubaanse ziekenhuisdelegatie ging ook langs bij de Nederlandse ambassade en sprak daarnaast met familieleden van opgenomen patiënten.

Deel dit artikel