Nieuws op Aruba

Geen avondklok, wel andere regels

ORANJESTAD – De regering van Aruba en het Crisisteam hebben besloten de avondklok met ingang van vandaag af te schaffen. Dat betekent niet dat er geen maatregelen meer gelden ter bestrijding van COVID-19.

Bedrijven moeten om middernacht de deuren sluiten en in restaurants mogen maximaal zes mensen aan een tafel zitten.

​Sportieve, sociale en vrijetijdsactiviteiten zijn toegestaan, maar met maximaal negentig mensen als het om een binnen activiteit gaat en 125 voor buiten. Bij begrafenissen mogen maximaal 125 personen aanwezig zijn.

Het gebiedsverbod geldt wel nog steeds. Dat betekent dat rondhangen op openbare plaatsen als stranden, pleinen en parkeerplaatsen tussen 19.00 en 05.00 uur verboden is. Samenscholen met meer dan zes mensen is niet toegestaan.

Ten aanzien van het uitgaansleven geldt dat dansen niet is toegestaan en dat er maximaal vijf muzikanten op het podium mogen zijn.
Verder gelden nog steeds de algemene maatregelen, dat het dragen van mondkapjes verplicht is in alle etablissementen, een verbod op alcohol op de openbare wegen en de anderhalve meter regel. 

Deel dit artikel