Nieuws op Aruba

Gouverneur Alfonso Boekhoudt op werkbezoek in Nederland

Foto’s: © Kabinet Gouverneur Aruba

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag 20 september de gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, op Paleis Noordeinde ontvangen. Hij liet zich door de gouverneur informeren over actualiteiten en ontwikkelingen op Aruba.

Het onderhoud vond plaats tijdens de dienstreis van de gouverneur naar Nederland in verband met Prinsjesdag. De Koning ontvangt met enige regelmaat autoriteiten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen.

De Gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie Alfonso Boekhoudt, heeft de afgelopen week diverse werkbezoeken afgelegd tijdens zijn dienstreis in Nederland.

Op donderdag 16 september heeft Gouverneur Boekhoudt in de ochtenduren plaatsvervangend gevolmachtigde minister, Eddy Paris, en de toenmalig demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag ontmoet. In de namiddag bracht de Gouverneur een bezoek aan de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Op vrijdag 17 september bezocht de Gouverneur in de ochtenduren de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops. In de namiddag bracht Gouverneur Boekhoudt een bezoek aan de directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek, Angelique Berg.

Op maandag 20 september werden de werkbezoeken voortgezet. Allereerst ging Gouverneur Boekhoudt langs bij de president van de Algemene Rekenkamer, Arno Visser, gevolgd door een bezoek aan de Voorzitter Commissie Koninkrijksrelaties, Jan Paternotte. Hierbij waren ook commissieleden Jorien Wuite en Sylvana Simons aanwezig.

Na het middaguur bezocht Gouverneur Boekhoudt, Zijne Majesteit de Koning op Paleis Noordeinde. Vervolgens bracht de Gouverneur een bezoek aan de vicepresident van de Raad van State, Thom de Graaf. Het laatste werkbezoek op maandag was op het Binnenhof bij de Nederlandse minister-president, Mark Rutte.

Afsluitend had Gouverneur Boekhoudt op dinsdag 21 september een lunchafspraak met het bestuur van Sociëteit De Witte in Den Haag en werd er een bezoek gebracht aan de directeur van het Centraal Planbureau, Pieter Hasekamp. Tijdens het verblijf van Gouverneur Boekhoudt in Nederland neemt de Waarnemend Gouverneur van Aruba, Hare Excellentie Yvonne Laclé-Dirksz zijn taken waar.

Deel dit artikel