Nieuws op Aruba

Herfstcursus BeYourOwnBoss

ORANJESTAD – Een groep beginnende ondernemers is begonnen aan een stuk opleiding met als doel de kans op succes van hun eigen bedrijf te vergroten. Onlangs zijn zeventien deelnemers gestart met de najaarscursus van het programma BeYourOwnBoss (BYOB).

BYOB is een certificeringsprogramma op MBO (associate degree) niveau, ontworpen om toekomstige ondernemers te helpen hun zakelijke vaardigheden te verbeteren. Qredits Aruba en de EPI School voor middelbaar beroepsonderwijs, organiseren dit programma.

De cursus bestaat uit online lessen waarbij de deelnemers instructies en begeleiding krijgen van professionele opleiders die experts zijn in de moderne bedrijfswereld. Mentoren begeleiden de deelnemers om te helpen met taken en om de doelen te bereiken om het programma te voltooien. In december moeten de deelnemers hun bedrijfspresentaties presenteren om hun certificaten in ontvangst te nemen.

Colegio EPI en Qredits Aruba hebben deze cursus in februari geïntroduceerd met 32 deelnemers, en iedereen heeft het programma afgemaakt. Verschillende personen konden echter niet deelnemen aan de eerste cursus omdat de plaatsen snel vol zaten. Om aan deze vraag te voldoen hebben Colegio EPI en Qredits Aruba besloten om deze cursus opnieuw te organiseren, namelijk de najaarscursus. Na de aftrap met een informatiebijeenkomst, zal deze cursus twee keer per week in de middag-nacht plaatsvinden in het Colegio EPI Learning Center.

Deel dit artikel