Nieuws op Aruba

Huisartsen altijd bereikbaar voor corona-spoedgevallen

ORANJESTAD – De Huisartsen vereniging Aruba (HAVA) brengt in herinnering dat de praktijken op weekdagen en in het weekend van 07.00 tot 19.00 uur bereikbaar zijn voor mensen met ernstige coronaklachten. Die kunnen een dokter bereiken via telefoon 166.

HAVA heeft de indruk dat mensen vergeten zijn dat dit nummer er is, speciaal voor corona gerelateerde klachten, waarvoor medisch advies nodig is. 

Momenteel is de praktijk dat mensen die positief getest worden op corona, door hun huisarts worden gebeld voor een gesprek over hun gezondheidstoestand. Omdat die snel kan veranderen, is ruim een jaar geleden nummer 166 in het leven geroepen.

HAVA benadrukt dat het nummer alleen voor coronaproblemen is en niet voor andere medische kwesties.

Deel dit artikel