Nieuws op Aruba

Politie sluit 3 uitgaansgelegenheden vanwege overtreden coronaregels

ORANJESTAD – De politie heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan het te gezellig samenzijn in verschillende uitgaansgelegenheden. Drie cafe’s werden met onmiddellijke ingang gesloten omdat de coronaregels niet werden gevolgd.

De speciale task force voor controle op de coronaprotocollen was zaterdag aan het werk in Noord, samen met de Sectie Bijzondere Verordening van de politie. In de Oficina Bar bleken mensen aan de Bar te hangen, wat nog niet in toegestaan. Alle aanwezigen moeten aan een tafeltje zitten. Daarnaast droeg niet al het personeel een mondkapje en werd er gedanst.

In de Yen Yen Bar & Restaurant stonden ook mensen aan de bar en liepen gasten vrij rond door het etablissement, zonder een mondkapje te dragen. Verder stond de muziek te hard, wat ertoe leidde dat mensen te dicht naar elkaar toe moesten leunen om een gesprek te kunnen voeren.

Hetzelfde beeld was te zien in Lekker Restaurant. Bezoekers liepen rond, de muziek stond te hard en het personeel droeg geen mondkapje.

De drie bedrijven kunnen rekenen op een boete. De politie zet de controles de komende tijd voort.

Deel dit artikel