Nieuws op Aruba

Statenjaar van start met mooie woorden

Foto’s: © Kabinet Gouverneur Aruba
Foto’s: © Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – ,,Solidariteit en vertrouwen zijn de basis voor een stabiele samenleving.” Met deze boodschap heeft de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, dinsdag het parlementaire jaar 2021-2022 geopend. In de jaarrede maakte de Gouverneur als hoofd van de regering de beleidsplannen voor het komende jaar bekend. Het hoofdthema betrof versterking van de democratie op Aruba.

Uiteraard stond de toesprak in het teken van corona. ,,Al ruim anderhalf jaar legt de pandemie enorme druk op het democratische systeem. De noodzakelijke beperkingen mogen echter nooit restricties van de democratie betekenen. Die moeten we verdedigen en beschermen.”

Ten aanzien van de plannen van de nieuwe regering, meldde Boekhoudt dat daarin centraal staan: bestrijding van de corruptie, economische diversifiëring, duurzamer toerisme, minder bureaucratie, goed financieel beleid in overleg met Nederland, waardoor de kosten omlaag gaan, maar hervormingen niet kunnen uitblijven.

Afsluitend riep de Gouverneur de bevolking op om mee te werken. ,,Er is meer dan ooit eenheid nodig om Aruba verder te helpen. Samen staan we sterk.”  

De opening van het parlementaire jaar van de Staten van Aruba vindt jaarlijks plaats op de tweede dinsdag van september. Net als in 2020, was er dit jaar ook sprake van een aangepaste openingsceremonie, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. De gebruikelijke ceremoniële omkleding door militairen van Marinierskazerne Savaneta vond in aangepaste vorm plaats.

Deel dit artikel