Nieuws op Aruba

Vijftien jaar met JetBlue Airways naar Aruba

Foto - Queen Beatrix International Airport Aruba
Foto – Queen Beatrix International Airport Aruba

ORANJESTAD – Het was deze week precies vijftien jaar geleden dat luchtvaartbedrijf JetBlue Airways voor de eerste keer passagiers vervoerde tussen New York en Aruba. De verjaardag werd feestelijk gevierd op Luchthaven Reina Beatrix.

Het begon allemaal met de aankondiging in 2006 dat JetBlue vanaf haar thuisbasis, New York’s John F. Kennedy International Airport (JFK), met dagelijkse vluchten naar Aruba zou gaan vliegen. Kort daarna, in juni 2007, werd gestart met wekelijkse vluchten vanaf Boston (BOS), die al snel uitgroeiden tot dagelijkse vluchten. In 2014 bracht JetBlue de miljoenste passagier van dat jaar naar Aruba.

In januari 2017 voegde JetBlue vluchten toe vanuit Fort Lauderdale (FLL), en in november 2020 werd de laatste bestemming, Newark (EWR), toegevoegd.

Het huidige JetBlue netwerk vanuit het noordoosten en het zuiden van de VS naar Aruba is een bewijs van het blijvende vertrouwen van JetBlue in de bestemming. JetBlue is nu de grootste luchtvaartmaatschappij van AUA Airport, met een marktaandeel van 27 procent van alle vertrekkende vluchten vanuit Aruba. Het partnerschap van AUA Airport met JetBlue is voor het eiland van onschatbare waarde en is sterk en veerkrachtig gegroeid, vooral tijdens de afgelopen moeilijke tijden. Door het sterke partnerschap dat in de afgelopen vijftien jaar is opgebouwd, is AUA Airport ervan overtuigd dat AUA Airport nog vele jaren zal kunnen genieten van een vruchtbare relatie met JetBlue.

Deel dit artikel