Nieuws op Aruba

Vuurwapengebruik neemt toe

ORANJESTAD – De politie signaleert dat steeds meer mensen openlijk gebruik maken van vuurwapens. Afgelopen weekend werd een woonhuis beschoten en werd een weggebruiker met een pistool bedreigd.

Vrijdagavond kregen de bewoners van een huis aan de Malmokweg de schrik van hun leven. Rond 19.45 uur hoorden ze een klap, die vanuit de keuken kwam. Daar bleek een kogel in het scharnier van een deurtje te zitten. Het projectiel was langs een kind gevlogen dat aan de keukentafel zat.

Twee dagen later, om precies dezelfde tijd, werd de politie te hulp geroepen bij een hit and run. In de Kerkstraat was botsinkje geweest toen een auto achteruitreed. De schuldige partij was weggereden. Uit onderzoek bleek dat de chauffeur van de auto die was aangereden, was uitgestapt om verhaal te halen. De andere bestuurder bedreigde hem met een vuurwapen en reed weg. Hij reed een blokje om en bij het passeren van de plek van de aanrijding, herhaalde hij zijn dreigement.

De politie ging op zoek naar de dader en trof die niet veel later aan in de Belgiëstraat. De wagen werd gestopt en de chauffeur aangehouden. De verdachte bleek een bekende van de politie die bekend staat als vuurwapengevaarlijk. Hij bleek in het bezit van een doorgeladen pistool.

De politie doet onderzoek naar beide zaken.

Deel dit artikel