Nieuws op Aruba

Webinar met kunstenaar Tirzo Martha

ORANJESTAD – Kunstliefhebbers kunnen zich verheugen op het aanstaande webinar georganiseerd door de Mongui Maduro Bibliotheek. Op Zaterdag 18 September om 10.00 organiseert deze bibliotheek een boeiend webinar gepresenteerd door kunstenaar Tirzo Martha.

De titel van het webinar is: Tirzo, the people, the objects the community, the heritage”. Centraal in de presentatie van Martha staat zijn maatschappelijke betrokkenheid en inspirerende oeuvre. Zijn drang om kunst te maken komt voort uit zijn betrokkenheid bij de sociale problemen in onze maatschappij.

Tirzo Martha is één van Curaçaos toonaangevende kunstenaars. Zijn “installatiekunst” wordt algemeen gewaardeerd zowel  in Nederland en op Curaçao. In 2009 was Tirzo de winnaar van de Cola Debrot prijs en in 2019 ontving hij de prestigieuze Wilhelminaring. Voor zijn kunstwerken gebruikt Tirzo allerlei soorten gerecyclede materialen en alledaagse voorwerpen. Dit doet hij om de sociaal-politieke toestand van onze samenleving  te weerspiegelen . 

Het webinar vind plaats op 18 September tussen 10 en 12 uur via het platform ZOOM.  De voertaal zal Engels zijn en deelname is gratis.  Opgave kan via de volgende link

https://bit.ly/FreeWebinar-TirzoMartha?fbclid=IwAR0U2J1To_iT1_4UyZ9ygspRbxUY9he87AyyOypGu5veu2KOQOFsV_Gcj3M

Er zal ook een live stream worden verzorgd op de Facebook pagina van de Mongui Maduro Library. Voor nadere informatie kan kontakt opgenomen worden met de Mongui Maduro Bibliotheek via e-mail info@madurolibrary.org  of telefoon 7375119.

Deel dit artikel