Nieuws op Aruba

‘Zijn wie je bent, worden wat je wil’ – 22 gedichten uit Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland

ORANJESTAD – Bij Levendig Uitgeverij is een boekje verschenen met gedichten voor kinderen, onder de titel  ‘Zijn wie je bent, worden wat je wil’. In een blog de volgende beschrijving: Als kind ben je al, en leef je je leven, met je eigen karakter, je eigen vrienden en je eigen kijk op de wereld. Iedereen is uniek, heeft talenten en mogelijkheden. Leren en ontwikkelen vinden altijd en overal plaats. Kinderen ontdekken gaandeweg wat ze mooi, belangrijk of inspirerend vinden. 

In de tweeëntwintig gedichten in deze bundel komen vele beroepen voorbij. Droombanen, banen waar ooit over werd gedroomd en dromen die niet zijn uitgekomen. Van bekende en onbekende dichters, allemaal geschreven uit het hart, om het leven te vieren, waarin een ieder zijn eigen unieke rol vervult. 

Omdat jij mag zijn wie je bent en mag worden wat je wil… 

In dit boekje is het Kinderboekenweekgedicht 2021 van Joke van Leeuwen opgenomen met toestemming van de CPNB. Het gedicht is door de dichter aangepast en voorzien van een Caribisch tintje. 

Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met Biblioteka Nashonal Kòrsou en Biblioteca Nacional Aruba. 

De opbrengst van dit boekje komt ten goede aan de leesbevordering op Aruba en Curaçao.

Deel dit artikel