Nieuws op Aruba

Bucuti & Tara’s Beach Resort deelt tijdens COP kader voor duurzame vakanties

Foto’s – Bucuti & Tara Beach Resort

ORANJESTAD – Dit jaar is Ewald Biemans, eigenaar/CEO van Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba uitgenodigd om als spreker aanwezig te zijn op de 26e jaarlijkse klimaatconferentie van de VN – de  Conference of the Parties oftwel COP26 – die van 1 tot 12 november 2021 in Glasgow, Schotland plaatsvindt en naar verwachting 30.000 aanwezigen zal trekken. 

COP26 wordt beschouwd als ’s werelds belangrijkste conferentie over klimaatverandering in de race om de stijging van de temperatuur binnen de 1,5°C te houden zoals genoemd in de overeenkomst van Parijs 2015 met nog slechts negen jaar te gaan voordat de ecologische gevolgen catastrofaal en onomkeerbaar zouden zijn. 

Het is 29 jaar geleden sinds de wereldberoemde VN Earth Summit in Rio de Janeiro in 1992. Ewald Biemans is nog steeds even geïnspireerd als de dag dat hij de oproep tot actie hoorde die tijdens die conferentie aan de wereld werd gedaan. De conferentie, die hij omschrijft als “een wake-up call”, versnelde zijn inspanningen rond Bucuti tot wat nu sinds 2018 het meest ecologisch bekroonde en eerste CO2-neutrale hotel van de Caraïben is en uiteindelijk leidde naar een onderscheiding van de Verenigde Naties in 2020: de felbegeerde Global UN 2020 Climate Action Award for Climate Neutral Now.

Hoewel het onderwerp klimaatverandering schrijnend is, zal de speech van Biemans hoop bieden, gezien de solide ondersteuning en uitvoerbare initiatieven die hij bespreekt. Deze kunnen makkelijk bij hotels en soortgelijke ondernemingen worden toegepast. Bij de toekenning van de prijs aan Bucuti & Tara Beach Resort prees het UNFCCC-secretariaat het resort omdat het ‘zeer reproduceerbaar en toepasbaar’ is, waardoor het resort zich in een unieke positie bevindt om anderen te helpen in de enorme toerismesector die tien procent van het mondiale BBP vertegenwoordigt. Tijdens zijn toespraak op COP26 zal Biemans uit de doeken doen hoe het proces is verlopen naar een net-zero status, hoe je de noodzakelijke structuur kunt aanbrengen en daarnaast zal hij delen hoe hoteliers hun gasten een onvergetelijke vakantie kunnen bieden die zowel financieel gezond als duurzaam is.

“Elke dag denk ik aan de VN Earth Summit in Rio. Deze heeft bij het Bucuti & Tara Beach Resort ertoe geleid dat we schuldvrije vakantie zijn gaan aanbieden die gasten hun carbon footprint laat inruilen voor voetstappen in het zand. Het is voor mij een eer om op COP26 onze duurzame oplossingen met anderen te delen, zodat we allemaal winnaars kunnen zijn en samen een gezonde, veilige en bestendige toekomst creëren”, aldus Biemans. “Klimaatverandering is de grootste pandemie van ons leven”.

Deel dit artikel